(ВИДЕО) Ексклузивни снимки oд војната во Сирија

Објавено: четврток, 4 февруари 2016 во 21:47
Spread the love

Сириската војска во последните денови бележи значителни успеси во Алеп. Војниците успеаа да ги пресечат главните сообраќајни правци кои ги користеа терористите на ИСИС за да добијат засилување од Турција.

Сириските војници заедно со локалните одреди на самоодбрана ослободија голем број на села, како и два града, кои се наоѓале во блокада 4 години.

Вчера сириската војска почна офанзива на селото Осман во провинцијата Дара. Воено воздухопловство на Сирија ги гранатираше милитантите во градот Дарај, како и во источна Гути, меѓу градовите Ареабејн и Замаљак.