Што се случува со телото кога пиете малку вода

Објавено: понеделник, 9 мај 2016 во 11:42
Spread the love

Водата е составен дел од нашиот организам, а ако не пиеме доволно, нема да ни биде добро здравјето…

1. Ќе имате вишок килограми, затоа што кога пиете малку вода, таа количина останува во телото и изгледаме подебели отколку што сме.

2. Губиме енергија, ќе бидеме исцрпени и нема да сме свежи, најверојатно дехидрирани.

3. Губиме концентрација. Мозокот е составен од 80% течности, затоа овој орган зависи од внесување на вода во организмот.

4. Постојано чувствувате глад. Кога не пиеме доволно вода, жедта ја заменуваме со гладта.

Општо кажано цел метаболизам забавува со работата кога не пиете доволно вода.