Што прво се случува со телото откако ќе настапи смртта?

Објавено: среда, 22 јуни 2016 во 17:39
Spread the love

Кога еднаш ќе заминеме од овој свет, веројатно нема да прашувате што ќе биде со вашето тело, но пронајдовме одговор за сите оние кои ги интересира ова прашање во текот на животот.

Тим на научници направи детална анализа и претстави графика според која можеме да видеме што точно се случува со нашето тело од моментот кога заминуваме.

Уствари тој процес е прилично фасцинантен, а во исто време застрашувачки, но и сосем природен.

Кога срцето ќе престане да чука и ќе престанат мозочните функции следи процес на умирање на ткивото, кожата се суши, бактериите почнуваат да го јадат ткивото, потребно е отприлика 4 месеци да остане само костур.

Звучи болно, но не се секирајте, вие веќе ништо нема да чувствувате.