Самра била „подарок“ за новите борци на ИД- се обидела да побегне, но ја претепале до смрт

Објавено: четврток, 31 декември 2015 во 13:17
Spread the love

Самра Кешиновиќ од Австрија е силувана и третирана како сексуална робинка пред да биде претепана до смрт, изјави поранешна заробеничка, која имала можност да ја запознае Кешиновиќ и нејзината 15-годишна пријателка Сабина Селимовиќ.

17- годишната Самра, непосредно пред смртта, била користена како сексуална робинка од страна на борците на Исламската држава, а според туниската заробеничка, Самра и Сабина живееле во иста куќа и се сметале за „подароци“ за новите џихадисти, пренесува британски Daily Mail.

Девојката со босанско потекло, бидејќи не можела да издржи повеќе, се обидела да побегне од Рака, но била претепана до смрт.