Путин: Светот ќе зависи од Русија и нејзината храна

Објавено: недела, 6 декември 2015 во 09:42
Spread the love

Русија би можела да стане најголем светски снабдувач со еколошко чиста и висококалорична храна.

putin-nova

“Ние не само што можеме да се прехраниме самите, земајќи ги во предвид земјата, водените ресурси…Русија може да стане најголем добавувач на здрава, еколошки чиста и високо квалитетна храна, која западните производители одамна ја запоставија, особено со фактот што побарувачката на тие производи на светскиот пазар на храна постојано растат“, истакна Путин пред рускиот парламент.

Според Путин Русија сега е извозник, а не увозник на храна. Минатата година вредноста на рускиот извоз на земјоделски производи бил 20 милијарди

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *