Платила 800 евра на уценувач, кој и се заканувал дека ќе објави компромитирачки фотографии

Објавено: вторник, 2 јануари 2018 во 14:35
Spread the love

Охриѓанка на возраст од 30 година му платила 800 евра на уценувач, кој и се заканувал дека ќе објави компромитирачки фотографии од неа на социјалните мрежи.

Уценувачот и се заканувал на А.С. преку телефон. Откако А.С. му дала пари, бил извршен претрес во домот на пријавениот, каде што биле пронајдени парите.

Против 27-годишниот Љ.Д. од Охрид е поднесена кривична пријава за сторено кривично дело “уцена