„Не го фрлајте вишокот храна, донирајте за бездомниците“

Објавено: четврток, 31 декември 2015 во 11:13
Spread the love

„Ретвитни оброк“ апелира храната која ќе остане во домовите и рестораните за новогодишната ноќ да не се фрла, туку да биде донирана за бездомниците.

– Апелираме до сите добронамерни луѓе, кои сакаат да споделат добрина и љубов со бездомниците и социјално загрозените лица тоа да го направат донирајки дел од својата храна – се вели во апелот на нивната Фејсбук страница.

Може да ги контактирате на телефонскиот број 078 263 792, на „фејсбук“ или преку „Ретвитни оброк“ во петок, 01.01.2016 год во периодот од 14:00 до 16:00.

Некогашната Мис на Македонија и една од најубавите презентерки, со еден збор дама во вистинска смисла на зборот…

Нивното комбе ќе патролира низ Скопје и ќе ја собира донираната храна.