Мајка го убедила својот син да замрзне спе*ма – 23 години подоцна се случило нешто незамисливо!

Објавено: среда, 23 март 2016 во 19:11
Spread the love

Алекс Пауел имал само 15 години кога неговата маќеа Патрициа го убедил да замрзне сперма. Може звучи бизарно, но таа имала многу добра причина за тоа. Всушност, на Алекс тогаш му е дијагностициран рак и препишана хемотерапија. Иако лекарите не размислувале за тоа, неговата маќеа знаела дека после хемотерапијата може да остане неплоден, пишува Дејли Меил.

Иако предлогот бил необичен, Алекс го прифатил и отишол во банка за сперма за да замрзне свој примеротк. Тоа се покажало како одлична идеја која резултирала со чудо и рушење на светски рекорд.

Алекс го преживеал ракот и целосно оздравел, а во 2013 година стапил во брак со Ви. парот сакал да основа семејство, но Алекс бил неплоден. Тогаш момчето се сетило на непријатниот предлог кој се случил пред повеќе од 20 години и одлучил да пробаат со замрзнатата сперма.

Ксавиер Пауел се родил на 17. јуни 2015 година и станало „најстарото бебе на светот“ бидејќи настанало од сперма стара 23 години. Случајот на Алекс исто така им послужил и на онколозите како пример, па идните случаи ги советувале да си замрзнат свое семе.