Лепа Брена одговори што е по националност!

Објавено: среда, 20 јули 2016 во 12:54
Spread the love

Лепа Брена престојот во Сараево го искористи за гостување во тв и радио емисии, па конечно реши да ја разреши дилемата за тоа што е по националност.

„Југословенството е идеја и мое определување. Една валута, еден пазар и јака економија, систем по кој функционира цела Европа“ – изјавила Брена и дополнила – „Отсекогаш ме интересираше како живеат луѓето во развиените земји и тој принцип го применив на себе.“

Во врска со вистинското име, пејачката го истакнала следното – „Само покојниот татко и мајка ми ме викаат Фахрета, мајка му дури некогаш ме вика Фахретица. Инаку, сите останати ме викаат Брена.“