Исчистете ги бубрезите од отрови, камен и песок: Ефикасен лек од три состојки!

Објавено: вторник, 23 август 2016 во 09:53
Spread the love

За шест дена каменот би требало да излезе, а песокот за три до четири дена. Со овој неверојатен рецепт, за краток временски период можете да се ослободите од камењата во бубрезите!

Станува збор за целосно природен метод, а рецептот гарантира успех. Само треба да внимавате камењата во бубрезите да не се многу големи, бидејќи би можеле да предизвикаат штета кога ќе почнат да излегуваат.

Овој природен лек делува ако каменот во бубрегот е со големина на зрно од пченица, а се прави од три состојки: 100 милилитри лимонов сок, 100 милилитри маслиново масло (екстра девствено) и 100 милилитри пиво.

Подготовка: Сите состојки ставете ги во шише, добро измешајте ги и пијте наутро на празен стомак по 50 милилитри. Пред секоја употреба протресете го шишето.

Резултати: За шест дена каменот би требало да излезе, а песокот за три до четири дена.

Напомена

Лимоновиот сок задолжително мора да биде од цеден лимон (органски), а треба да обрнете внимание и на големината на каменот во бубрезите, бидејќи ако е поголем од 15 мм, овој рецепт ќе го поттикне да излезе, а тој може да направи штета при исфрлувањето низ тесните каналчиња. Затоа, најдобро е пред да почнете да го користите овој природен лек да се консултирате со вашиот лекар.