ФОТО: Се топи асфалтот на улиците

Објавено: среда, 22 јуни 2016 во 14:18
Spread the love

Температура од високи 56 степени Целзиусови денес ги зафатила жителите на Анталија, турски град на југозападот на медитеранскиот брег. Иако климата во овој ден со повеќе од 300 сончеви денови во годината е премногу сува и топла, слични температури претходно не биле забележани на почетокот на туристичката летна сезона.

asfalt2

Се мачат и животните во зоолошката градина, кои се одмараат во ладовина со порција од свежо овошје и водени прскалки кои константно работат. Во меѓувреме, во градот на улиците видливи се траги од стопен асфалт додека жителите бараат освежување и спас од топлината. Најмладите, од друга страна, уживаат капејќи се во фонтаните.