Фото: Родители скршени од болка го исклучиле своето бебе од апарати, а после половина час се случило чудо

Објавено: сабота, 26 декември 2015 во 20:12
Spread the love

За семејството Мур Вилијамс овој Божиќ ќе биде особено чудесен. Всушност, пред само пет месеци, Франческа (41) нејзиниот сопруг Ли (44) гледале како нивната ќерка Бела умира. Одлучиле за последен пат да се фотографираат со неа и да им дадат на лекарите дозвола да ја исклучат од апаратите кои ја оддржувале во живот.

bela

Но само после половина час откако ја исклучиле и прогласиле смрт бебето почнало да мрда и да плаче.

-Чувствуваме како да сме добиле на лотарија. Таа го направи ашето семејство комплетно. Кога ми вика „мама“ ми се топли срцето, вели Франческа.

bela1

На Бела налго почнала да и опаѓа косата кога наполнила 14 месеци во април. Не можела правилно да седи, а болничките испитувања не можеле да покажат за каква болест се работи. Иако лекарите мислеле дека се работи за астма, само три месеци подоцна, додека биле на море, состојбата на Бела се влошила и девојчето буквално не можело да стои на нозе.

bela2

Во болницата утврдиле дека има сериозни аномалии на двете страни на мозокот и дека боледува од митохонријална болест која е смртоносна и дека нема многу шанси да преживее.

bela3 bela4

Но чудата постојат, Бела сега цел живот треба да зема по четри апчиња дневно за да ја контролира болеста.

bela5

-Косата повторно почна да и расте и почна да оди.  Мментално заеостануа 8 месеци од децата на нејзина возраст, но лекарите велат дека набрзо ќе се адаптира, вели мајката на Бела.

bela6

bela7