ФОТО: Подарок за празниците – на колегата му донирал бубрег

Објавено: недела, 3 јануари 2016 во 11:57
Spread the love

На Барел „Чип“ Дејвис почнале да му откажуваат бубрезите, а неговото семејство ги дочекало празниците со само една желба – да се појави донор. Желбата му ја исполниl парнерот на Bарел – Ерик Краудер.

Барел е полициски инспектор од Нешвил, а пред неколку месеци лекарите му рекле дека ќе му биде потребна трансплантација на бубрезите, бидејќи неговите почнуваат да откажуваат.

Ерик Краудер е негов долгогодишен партнер и знаел низ што Барел минува. По извесно време, одлучил да го направи едиственото што можел. Без збор да каже некому отишол во болница да се тестира дали е подобен за донирање.

Од лабораторијата пристигнале добри вести, а Ерик не се двоумел ниту момент. По Божик отишол кај својот колега Барел и му ја соопштил својата одлука.

– Вистински благослов е што токму јас можам да му помогнам – истакнал Ерик.

Тие двајца не се само колеги, туку и семејни пријатели, а нивните ќерки се многу блиски.

– Не би можел да ги гледам неговите деца како растат без татко – додал Ерик.

 

Barel „Čip“ Dejvis (sredina levo) i Erik Krauder (sredina desno)

Барел Дејвис

Barel „Čip“ Dejvis

Ерик Краудер

Erik Krauder