ФОТО: Ова е пилотот Владимир кој спаси над 70 луѓе од сигурна смрт

Објавено: четврток, 4 февруари 2016 во 21:34
Spread the love

Тоа што Владимир го направи и спаси над 70 луѓе е вистинско чудо, многу сум горда на него! Владимир од секогаш бил вљубен во летањето, тоа е неговиот живот, па порсна на писта…Вака за српски Курир ја раскажува својата приказна мајката на херојот Надежда Водопивец (87).

Тој направи неверојатен херојски подвиг, кога во Сомалија безбедно го спушти уништениот авион со 74 патници и седум од екипажот на земја.

За трагедијата која беше спречена благодарејќи на нејзиниот син Владимир Надежта дознала вчера кога и се јавиле пријателите и колегите на Владимир.

– Се уште се немам слушнато со синот. Владимир нема обичај да зборува за работа, но отсекогаш бил вљубен во летањето. Ја обожава оваа работа, тоа ми е најважнара работа во животот, важна и од семејството, вели мајката на Валдимир

Čeka sina da dođe... Majka Nadežda

– Мојот поранешен сопруг беше пилот, за синот беше гордост, негов идол. Некако се подразмираше дека и Владимир ќе тргне по неговите стапки, татко му постојано го водеше на писта… Па и јас така го запзонав мојор сопруг, јас бев падобранец, а тој пилот, се рписетува Надежда.