ФОТО: Отруен лебед во струшко Радожда

Објавено: петок, 1 април 2016 во 14:37
Spread the love

Здруженијата за заштита на животни „Анималиа“ од Охрид и Animal World од Струга на своите Фејсбук страници објавија дека на езерското крајбрежје во струшкото село Радожда бил пронајден угинат лебед, кој најверојатно бил отруен. Покрај лебедот отруени биле и уште три мачки и едно куче, пренесува Ohrid news.

ugint-lebed-640x384