Доказ дека чудата постојат: Лекарите рекоа дека нема ни да се роди, а таа денес има 4 години

Објавено: четврток, 24 декември 2015 во 20:41
Spread the love

Четиригодишната Лидија е доказ дека чудата сепак постојат. Според докторите, малото бебенце се претпоставувало дека нема ни да се роди, а тоа денес има 4 години. Малото бебе е родено со тешко пореметување на мозокот, поради кое е родена со глава голема колку на возрасен човек. 

devojceeee

Бебето од Британија чии родители се 40-годишната Рут и 42-годишниот Пол, се сметало дека нема ни да се роди живо, а ако се роди се претпоставувало дека ќе живее неколку недели. Родителисе се решиле да го родат и чуваат бебето каква и да им е судбината, а малиот борец успеал да преживее 40 операции. нејзината дијагноза како што пишува британски Мирор е Алобарна холопрозенцефалија, која настанува поради неправилно развивање на мозокот во бременоста. Така, на бебето му се зголемува кората на мозокот, а со тоа главата се шири.

Иако денес не може да ги движи рацете и нозете, малата Лидија преживеала 40 операции и жива.

– Гледајќи како детето ви пати е најлошото можно нешто. Секој ден се будиме со тага дека можеби таа нема да го дочека петтиот роденден но не се откажуваме, велат родителите.