Македонија

Апел за помош на Maтеа Матовска

Да помогнеме, да подадеме рака и да му дадеме шанса на едно девојче да зачекори среќно во животот.Maтеа Матовска има 13 години и боледува од акутна милоидна леукемија, рак на крвта.

Телефонски број за донации на Телеком: 070 143 106Телефонски број за донации на ВИП: 077 143 133Телефонски број за донации на ОНЕ: 075 143 450Сметка за донации:300001000024058Матеа Матовска„Болеста на Матеа се рашири, вчера добивме најнови сознанија кои наведуваат на итна трансплантација, бидејќи во коските се пронајдени бласти.

Лекувањето ќе трае сигурно уште една година, на Матеа и претстои уште потешка борба, затоа апелирам за помош и поддршка до сите хумани граѓани.“

Превземено oд: donacii.mk

Поврзани вести

Back to top button