македонциМакедонците и Србите се генетски најслични

Според генетските истражувања базирани на проучување на хаплогрупите во човековата генетика се покажува дека на Балканот нема големи генетски разлики помеѓу народите. Интернет претприемачот од…


Македонците имаат најнегативно мислење за Косово, а најпозитивно за Србија

Во истражување на јавното мислење, спроведено преку телефонска анкета од страна на Институтот за политички истражувања од Скопје, на прашањето „Кое е вашето мислење за…


„Русите во Естонија можат само да сонуваат за правата што ги имаат Албанците во Македонија“

Она што ЕУ се обидува да го направи во Македонија може само да значи поделба и раскол на земјата, изјави Владимир Чижов, постојаниот претставник на…


ДНК анализите покажуваат – Србите и Македонците се идентични со 96 проценти

ДНК анализите покажуваат дека разликите меѓу балканските народи се мали. Над милион луѓе направиле тестови по што е создадена генетска мапа на Европа, а со…


Приведени 14 лица поради можни врски со ИД, меѓу нив и Македонец

Австриската полиција денеска приведе четиринаесет лица при рациите спроведени во Виена и Грац во рамките на истрагата за можните врски со екстремистичката Исламска држава, соопшти…


ЦИА: Русите спремале воена интервенција – Биле за формирање на Македонија во природните граници!

Според документите на ЦИА од 1950: СССР во борбата против Тито работел на обединување на Македонија. Од документите што ЦИА неодамна ги објави дознаваме дека…