болест

Научниците предупредуваат: Доколку премногу читате на Интернет за болести ќе се разболите

На самитот во Хановер било заклучено дека ,,Постојаната достапност на медицински информации со проблематична точност на ионтернет делува вознемирувачки за пациентите.” На самитот на кој…


Пет знаци кои укажуваат дека црниот дроб не функционира нормално

Црниот дроб е најголемата жлезда во човековото тело, во која околу 300 милијарди црнодробни клетки наречени хепатоцити, извршуваат повеќе од 500 различни физиолошки функции. Во…