Човек облечен како дух ги плаши кавадарчани (ВИДЕО)

Објавено: вторник, 14 март 2023 во 11:06
Spread the love

Човек облечен во бела мантија неколку ноќи по ред ги плаши кавадарчани на влезот од патеката кај 12-те деца. Откако во неколку наврати граѓаните сведочеле на сцената со човекот во мантија, кој игра, се врти, а и фрлал со камења, вчера успеале и да го снимат.

Видеото со него е објавено на социјалните мрежи посветени на градот, и граѓаните прашуваат за што станува збор, дали се во прашање некои пагански обичаи, или пак некој само сака да ги заплаши оние кои пешачат на патеката.