Крмов: УЧК убиваше цивили и цел еден град го остави без вода, ама кога е врз Македонци можеше и беше оправдано

Објавено: вторник, 17 јануари 2023 во 14:38
Spread the love

УЧК убиваше цивили и цел еден град го остави без вода, ама кога е врз Македонци можеше и беше оправдано, така Бујар Османи, прашува пратеникот од Левица Борислав Крмов, споделувајќи ја изјавата на министерот за надворешни работи, кој во улога на претседавач на ОБСЕ деновиве е во посета на Украина.

– Македонија доби неиспровоцирана агресија од Косово, како благодарност за згрижувањето на илјадници бегалци, ама тогаш не беше кршење на меѓународното право.

Вашите крокодилски солзи не лажат никого, порачува Крмов.