По победата на Швајцарија над Србија, низ улиците во Македонија се веаа албански знамиња (ВИДЕО)

Објавено: сабота, 3 декември 2022 во 12:50
Spread the love

Веднаш по натпреварот Србија – Швајцарија започнале собирања и на улиците низ Македонија.

До редакцијата на boemot.mk пристигнале видеа на кои може да се забележи за провокациите кои вечерва ги има во Куманово по победата од страна на Швајцарија над Србија.


Како што може да се забележи од видеото каде јасно се гледаат албанските знамиња, станува збор за собир на албански навивачи кои ја слават победата.


Освен во Куамново, собири имало и во Скопје, Тетово, Гостивар и останати градови.