Пратеничките на ВМРО-ДПМНЕ од Битола наплатиле 750,285 илјади денари патни трошоци

Објавено: понеделник, 21 ноември 2022 во 15:34
Spread the love

За неколку месеци пратеничките од ВМРО ДПМНЕ од Битола, Олга Лозановска и Силвана Ангелевска наплатиле 750,285 денари за платни трошоци, велат од Левица.

Единствени пратеници кои не пријавиле патни трошоци се пратениците од Левица, додаваат од партијата.

– Пратеничките од ДПМНЕ од Битола, Олга Лозановска и Силвана Ангелевска во време на криза, продолжуваат да наплаќаат вртоглави суми за патни трошоци. Истите продолжуваат со оваа расипничка пракса во време на криза и покрај тоа што со закон јавниот транспорт им е бесплатен и не мораат да наплаќаат патни трошоци.

Пратеничката од ДПМНЕ Олга Лозановска наплатила 430,345 илјади денари за неколку месеци додека нејзината колешка од истата партија наплатила 327,840 илјади денари

Обичниот граѓанин овие вртоглави суми не можи да ги заработи ниту во една година за разлика од пратениците кои наплаќаат патни трошоци и се луксузираат на сметка на сиромашната работничката класа.

Пратениците од СДС и ДУИ гласаа против предлогот на ЛЕВИЦА за укинување на патни трошоци иако тоа беше ветување на СДС во 2017 година, велат од Левица.