Млекото, лебот и кашкавалот во Германија поевтини од Македонија

Објавено: сабота, 1 октомври 2022 во 22:46
Spread the love

Цените на основните продукти во Германија се поевтини од Македонија, објави „Република“.

Лебот во Германија може да се купи по цена од едно до 1,3 евра, додека кашкавалот се продава за осум евра по килограм.

Брашното чини околу пет евра за пет килограми, додека единствено нешто што е поскапо е зејтинот, кој чини од три до четири евра.