Во некои ситуации само смртната казна е решение, серискиот силувач Милошевиќ вели: Стравот на жените кои ги силував е мојата возбуда

Објавено: среда, 28 септември 2022 во 23:40
Spread the love

Лавината реакија предизвикана интервјуто спроведено од новинарите на Информер. Најшокатно е што серискиот силувач се уште е на слобода и што во својата исповед за Информер ги откри најмрачните детали од криминалните дела што ги направил.

Србија е обединета околу една работа – дека мора да се запрат силувачите и педофилите. Серискиот силувач Игор Милошевиќ, кој не е изолиран случај покажува дека државата мора да реагира и да преземе нешто за таквите луѓе, да им пружи помош или да ги казни во зависност од случајот. Најдобро би било одредбите од законот на Марија, кој се однесува на педофилите, да важат и за сериските силувачи.

Од интервјуто на силувачот Милошевиќ е јасно дека тој е длабоко вознемирен човек кој уживал да ги вознемирува жените и се хранел со нивниот страв.

– Стравот од тие жени е мојата слобода и возбуда да можам да правам што сакам со нив, затоа и го направив тоа. Каењето доаѓа подоцна… Тогаш, додека напаѓам, нема каење, само сакам да си ги исполнам желбите и да ја видам нивната немоќ. Ако ме праша: „Што сакаш?“, ја губам желбата, но ако видам страв, одам до крај. Имаше случаи кога влегов во продавницата, покажав нож и барав пари, а работникот ми удри шлаканица и јас реков: „Извинете“ и си заминав – изјави Милошевиќ за Информер.