Бара работа за неговата сестра да не си оди од земјава – таа е магистер, но на 37 години е невработена

Потресна приказна за брат кој моли за вработување на сопствената сестра со цел таа да остане дома, во државата.

Таков Фејсбук статус објави Марјан Петровски во јавноста познат како ДЈ-Мац.

Тој пишува дека неговата сестра која е магистер по меѓународно право и дипломатија со перфекно втор научен турски јазик на 37 години е невработена.

Сите детали прочитајте ги тука.