Од страна на полицијата се пресретнати на патот Прилеп- Македонски Брод близу селото Ропотово.

Нивни соработник кој ја чекал пратката е забележан и приведен на улица во центарот на градот.

Акцијата се уште е во тек.

Приведените се во полициска станица и ќе бидат предадени на обвинителството и судот. Подетални информации МВР ќе соопшти во текот на денот.