Мигрантите ја уништија црквата Свети Ѓорѓи на Лезбос: Иконостасот искршен, иконите расфрлани (ФОТО+ВИДЕО)

Откако турскиот претседателот Реџеп Таип Ердоган на десетици илјади мигранти им даде зелено светло да тргнат кон границите на Европа, настана хаос, посебно во Грција.
Во местото Морија, на островот Лезбос, жителите затекнаа навистина грда глетка во црквата Свети Ѓорѓи.

Ѕидовите се исцртани, во самиот објект работите се расфрлани, а целиот под е валкан.

Иконите исто така се расфрлани и оштетени, а иконостасот уништен. Зачуденото локално население сето тоа го сними откако си заминаа мигрантите.