Говорот на Рашковски како студент за НАТО (ВИДЕО)

Генералниот секретар на владата, Драги Рашковски како студент оддржал говор за НАТО, во кој изнесол ставо кои ретко кој политичар во тоа а и во денешново времеми би смеел да ги каже.  Во говорот тој вели дека НАТО во реалноста е страв за сите држави кои имаат нешто вредно во себе, а немаат никој зад себе. Тој жолчно зборува против бомбардирањето на НАТО на Белград, за терористите во Македонија од 2001 година.

Еве го целиот говор на Рашковски како студент