Слогата, љубовта и единството на Mакедонците се покажаа на дело: Наскоро ќе биде готова црквата во Дортмунд

Објавено: петок, 17 јануари 2020 во 23:15
Spread the love

Наскоро ќе биде отворена прекрасната нова црква Свети Кирил и Методиј во германскиот град Дортмунд.

Македонските иселеници, големи верници, со свои раце креираат свет храм.

За неполна година во Дортмунд, Германија на дело се покажа слогата, љубовта и единството на Mакедонците во таа околина и пошироко.

Парохискиот свештеник во Дортмунд протојереј Душко Пецов и црковскиот одбор организирано и посветено сите донации ги наменија за градба на нова Црква.

Сега претстои внатрешно уредување и граѓаните испратија апел до сите кои сакаат и можат да помогнат .
Izvor:  kurir.mk