Лузна од сипаници после 30 година ѝ се претворила во рак!

Објавено: сабота, 4 јануари 2020 во 23:57
Spread the love

Луси Торел (32) “заработила“ лузна на лицето од големи сипаници, кои ги прележала пред речиси 30 години и секогаш поради неа се чувствувала многу непријатно, а сега дознала дека на тоа место има рак на кожата.

Лузната, која ѝ стои од 5 години, почнала да се менува во 2018-та година. Луси вели дека станала потврда од другиот дел од лицето, а сето тоа се влошило кога случајно таму се изгребала.

Лузната почнала да ѝ се претвора во краста, а потоа ѝ паднала од лицето и така неколкупати по ред. Тоа траело неколку месеци, сè додека не добила инфекција поради која целото лице ѝ отекло.

Одлучила да оди кај лекар и брзо откриле дека има карцином на базалните клетки, тип на рак на кожа кој е многу чест.

За среќа, за тој тип на рак постои решение. Луси имала три операции и ѝ го отстраниле. Иако лицето засекогаш ѝ се променило, Луси е среќна што повеќе нема карцином. А, научила и да ја сака својата лузна после сè.