Во понеделник во Гостивар и Тетово најмалите ќе го најават Христовото раѓање

Објавено: петок, 3 јануари 2020 во 23:03
Spread the love

Традиционално во понеделник во Гостивар и Тетово најмалите ќе го најават Христовото раѓање со бадникова поворка низ градот.

Со цел посветевно одбележуавње на Христовото раѓање во соборните храмови во Гостивар и Тетово се одржуваат проби на старата коледарска песна „Вечниот Бог”.

Граѓаните горди што оваа традиција е возобновена и децата ја одржуваат со голема.

Бадниковите поворки во Гостивар и Тетово се организира со благослов на Митрополитот тетовско-гостиварски Господин Јосиф.