15 лица уапсени на забава, нивната дружба била против исламските закони

Иранскиот закон забранува алкохол и забави за двата пола, ако мажите и жените не се во врска.

Иранските власти уапсија 15 мажи и жени на забава на островот Кешм затоа што според исламскиот закон заснован врз исламот им е забрането да се одржуваат мешани собири, соопшти денес иранската новинска агенција Тасним.

Тасним изјавува дека рацијата се случила пред неколку дена на плажа на Персискиот Залив, но не пренесе детали за уапсените.

Иранскиот закон забранува алкохол и забави за двата пола, ако мажите и жените не се во врска.