Maшина за берење тутун која може да ги куртули прилепчани од земјоделските маки (ВИДЕО)

Машина за берење тутун која може да значи спас на тутунарските маки на прилепчани.

Видеото е снимено на тутунските полиња во Турција и прикажува колку брзо со помош на оваа машина може да се обере стасаниот тутун.

Не е познато дали истата е достапна на пазарот, или се работи за своерачно направена машина, сепак машинава гарантира брза и лесна работа.

Погледнете: