ВИДЕО: Три огромни волци напаѓаат куче

Во срцето на националниот парк Абрузо во Италија снимена е неверојатна глетка – три огромни волци напаѓаат куче.

Во видеото кое трае нешто повеќе од половина минута, може да се види како волците покрај ограда со бодликава жица напаѓаат куче кое на сите начини се обидува да им избега.

Во еден момент еден од волците го дофатил, но кучето успеало да избега во последен момент.

Како што јавуваат италијанските медиуми, се работи за млади волци стари околу девет месеци, но не е познато како кучето завршило во нивно опкружување.