Фото: Беше една од најубавите актерки па остана инвалид во несреќа – денес ќе ви ја врати вербата во живот

Објавено: четврток, 1 март 2018 во 20:39
Spread the love

Српската актерка која се вбројуваше во редовите на најпопуларни и талентирани актерки, на 20 години доживеа страшна несреќа и остана неподвижна во инвалидска количка.

Мерима Исаковиќ беше повредена во несреќа во Белград, ден по снимање на популарен филм, “Нека друга жена”, кога ја удрил автомобил со кој управувал пијан полицаец. По несреќата тој практично сам направил увид. Актерката беше оперирана, а смета дека поради лекарска грешка останала инвалид.

Денес, актерката е среќна и насмеана. Преселена е во Нов Зеланд и никогаш вели не дозволила несреќата да и го уништи животот. Работи како професор по психологија.