90 000 работници за работа во странство: Работите по 8 часа на ден, а платата ќе ви биде 7 000 евра

Објавено: понеделник, 26 февруари 2018 во 20:38
Spread the love

Оваа вест за кратко време се прошири низ целиот свет и луѓето беа воодушевени. За многумина Норвешка е една од најубавите и најпосакуваните држави за живот. Норвешка пред неколку дена откри дека и се потребни 90.000 работници.

Освен тоа, работодавците навеле дека бараат исклучително работници од Босна и Херцеговина, но на многумина не им е јасно зошто токму тоа го навеле и зошто луѓето од другите места не можат да се пријават за работа.

Причината зошто токму Босанците, одговорот бил бидејќи тие личности биле многу посветени во работата.

Жителите на Босна и Херцеговина се свесни колку им е тешко да најдат работа, а за тоа да бидат добро платени, па поради таа причина треба да бидат многу посветени во својата работа и да покажат што знаат најдобро.
Најмалата плата која можат да ја добијат за својата работа е 7000 евра,но секако платата може да биде и повисока како и многубројните бенифиции.

Под бенифиции навеле: нов стан или нов автомобил, доколку имате куќа тогаш може да ви ја реконструираат, а сето тоа да биде по ваш вкус.

Доколку ве одберат за работа, ќе отидете со авион со тоа што на аеродромот ве дочекува премиерот на Норвешка и ви посакува добредојде, ваквиот гест е бидејќи им е драго што вие сте одлучиле од толку земји да работите токму со нив.

Многумина би посакале да живеат во оваа земја бидејќи кај нив е висок стандардот за живот. Во текот на неделата се работат 22 часа, а секоја година на вас ви се обезбеднени 55 дена одмор.

Потребни им се:аналитичари, теритичари, мајстори за скара, дегустатори, како и коментатори кои би работеле на социјалните мрежи. Ова е едеална работа за многумина кои сакаат да бидат добро платени за својата работа, но и да го покажат својот талент.