Заев: Владата преговара со над 250 компании за дестираат во Македонија

Објавено: недела, 25 февруари 2018 во 11:49
Spread the love

Премиерот Зоран Заев на денешната владина трибина во Конче соопшти дека Владата преговара со над 250 компании за да инвестираат во Македонија.

Премиерот Зоран Заев посочи дека Владата на Греувски потрошила стотици милиони евра за промотори и маркетинг, но дошле во нивно време само 23 инвеститори, додека пак сега е поианку.

Новата влада во осум ипол месеци потпишала 8 договори за инвестиции кои што ќе отворат 1500 работни места.

Заев обелодени дека со 20 компаниии завршија со преговорите, а сега се очекуваат одлуките од нивните мајки фирми во странство.

Повеќе во видеото: