Видео: Терорист уби пет жени во црква

Руската полиција ја откри снимката од безбедносните камери на која се гледа како 22 годишниот Калил Калилов отвора оган од пушка врз две жени кои се наоѓаат пред православна црква во Дагестан, а една жена панично бега штом ќе го чуе пукањето. Убиени се вкупно 5 жени кои ја посетиле црквата Св.Павле, а една од нив починала во болница за време на медицинската интервенција.

Засега мотивите на Калилов не се познати, но според руските безбедносни органи се работи за тероризам бидејќи пред да започне со пукање извикувал „Алаху акбар“ што на арапски значи Господ е голем.

Нападот се случил во градот Кизлијар сред бел ден. Полицијата продолжува со истрагата.