ВИДЕО: Немаше парче леб, а донираше 40.000 евра за црквата – Дедо Добри вечно ќе се памети по хуманоста

Објавено: четврток, 15 февруари 2018 во 21:48
Spread the love

Добри Димитров Добрев, познат како дедо Добри или Светецот од Бајлово, почина на 104-годишна возраст.

Старецот кој го изгуби слухот за време на Втората Светска Војна и кој по цели денови седеше пред разни цркви и манастири и трпеливо ја пружаше раката кон сите добронамерни луѓе кои доаѓаат да се помолат.

Дедото ќе остане запаметен по хуманите дела и по тоа што донираше на патријаршиската катедрала над 35 илјади левови.

Тоа било најголемата донација од физичко лице во над 100-годишната историја на храмот.