Убиената Кумановка во Сирија ќерка на познат бизнисмен од Куманово

Female Palestinian suicide bombers attend a news conference in Gaza May 21, 2007. The bombers, members of the Al-Aqsa Martyrs Brigades, declared that they are ready to blow themselves up in attacks against the Israeli army if it attacks Gaza. REUTERS/Mohammed Salem (GAZA) - RTR1PXTW

– Кумановката пред три години заминала од дома, а подоцна се дознало дека таа се наоѓа во Сирија, во редовите на војската на ИД, пишува порталот „Реалитети“.

Во 2015 година, медиумите на албански јазик јавија дека З.К. (18) од Куманово, тогаш 18-годишна, им се приклучила на борците на ИД.

З.К. е ќерка на познат бизнисмен од Куманово. Нејзините родители тогаш изјавуваа дека била примерна ученичка и дека не очекувале таа да направи такво нешто.