(ВИДЕО) ДАЛИ Е ОВА ДОКАЗ ДЕКА СТАРЕЦОТ НЕКТАРИЈ Е СВЕТЕЦ ? Верниците му приоѓаат за да го дадат последниот поздрав, но погледнете што се случи!

Православните верници масовно го споделуваат видеото за кое, како што викаат, станува збор за првото чудо на архимандритот Нектариј Виталис Егински кој се упокои на 8 февруари во Камарза, блиску до Атина.

На видеото настанато покрај починатиот духовен водич, свештениците приоѓаат и му оддаваат последен поздрав, а за неговите раце викаат дека се сеуште меки и топли.

Како што наведуваат, тоа е првото чудо на старецот кој уште додека бил жив го сметале за светец. Тој е познат по тоа што ги сакал и им помагал на сиромашните.

Позната е и приказната за чудесното исцелување на Нектариј кој со молитва успешно излекувал тежок облик на рак.