ВИДЕО: Маж нападнат и каснат од кучиња скитници во Градско!

Видео објавено на Фејсбук на кое се гледа како маж во Градско е нападнат од десетина кучиња скитници предизвика бура од коментари. На видеото се гледа како мажот во обид да се одбрани од кучињата мавта со торба кон кучињата, меѓутоа не успева да ги растера по што на помош доаѓа друг граѓанин.

Во изминатот период поради се почестите напади на кучињата, граѓаните поставуаат отров за кучињата што претставува кривично дело поврзано со насилство врз животните, а воедно и опасност врз животот на децата кои најчето си играат во парковите каде има расфрлан отров.