ВИДЕО: Европа умира – Мигрантите стануваат нови Европјани

Објавено: недела, 21 јануари 2018 во 12:10
Spread the love

Според извештај на Евростат, до 2080 година Италијанците може да исчезнат затоа што бројот на жители во оваа земја се намалува.

Во следните 60 години, во земјата повеќето жители ќе бидат од азиско и африканско потекло.

Фертилитетот по жена е 1,34 деца што е далеку од 2,1 дете колку што е потребно за обнова на нацијата.

Ова се однесува на цел европски континент кој наликува на Јапонија.

Но, разликата е што јапонските власти очекуваат за 60% да се намали популацијата до крајот на векот, а во Европа ќе има раст на населението.

Одговорот е во тоа што Јапонија не населува мигранти по примерот на европските земји.