Пожарникар фати бебе фрлено од втор кат (ВИДЕО)

Американскиот пожарникар Роберт Сатон фати бебе фрлено од вториот кат на запалена зграда во Џорџија. Сатон изјави дека слушнал повик од вториот кат на зградата и видел новороденче на прозорецот од собата исполнета со чад.

– Слушнав како таткото на детето повикува помош. Без размислување му кажав да го пушти бебето. Му ветив дека ќе го фатам. Го пушти бебето и благословен сум што бев положба да го фатам. Прв пат бев во таква ситуација – рече пожарникарот.