СКАНДАЛ: ЕУ парламентот го забрани филмот кој докажува поврзаност меѓу вакцините и аутизмот (ВИДЕО)

Објавено: петок, 10 февруари 2017 во 15:38
Spread the love

За да се спречи демократијата и другата страна на приказната во корист на фармацевската индустрија? Вистински пример ни дава изненадувачката одлука на Европскиот парламент кој и покрај тоа што го најави, ја забрани расправата за вакцините и така ја цензурираше вистината…

На 9 февруари Европскиот парламент најави голем настан на кој требаше да учествува доктор Ендрју Вакефилд, лекар кој ја разоткри корупцијата на фармацевската индустрија и докажа поврзаност меѓу аутизмот и вакцинтие, и на кој требаше во два наврати да биде прикажен неговиот документарен филм „Vaxxed – from coverup to catastrophe“.

Станува збор за голем настан на кој требаше да се расправа за безбедносните вакцини, а како говорници повикани се хрватските експерти доктор Лидија Гајски и доктор Сречко Сладољев.