Видео: Што прави нашето тело за 30 секунди

Некои факти за човековото тело се навистина неверојатни.Ние, како луѓе чесно не сме ни самите свесни што се нашето тело може и мора да прави, за еден краток временски период.За времетраење од 30 секунди, вашето срце ќе отчука 36 пати, додека дишете ќе произведете околу 0.3 грамма јаглероден диоксид.

Милиони крвни зрнца за 30 секунди ќе отпатуваат 6.5 километри во крвните садови.За половина минута ќе трепнете 6 пати, во главата ќе ви поминат 25 мисли, а вашето тело ќе произведе околу 100 вати енергија.

Нашето тело за 30 секунди ќе отфрли околу 174.000 мртви кожни клетки и ќе произведе 72 милиони црвени крви зрнца.На видеото се прикажани просечни резултати, сепак овие факти звучат неверојатно.