Ова дете е веројатно најстрашната работа која сте ја виделе

Објавено: сабота, 28 мај 2016 во 11:38
Spread the love

Нека не ве залажува слатката, невина насмевка на ова дете. Тој не е нималку наивен, а многу веруваат дека одговорен за смрт на десетина луѓе.„Дете кое плаче“ е една од најпознатите проколнати слики на светот, пишува порталот Allday.com. Тие веруваат во тоа, дека тој не плаче од тага, туку затоа што е злобен.

Приказната вели дека сликата била во куќата која изгорела до темел во 1985 година. Единствена работа која преживаала е токму таа. И новиот сопственик на оваа слика гледал како му гори куќата, а повторно единствено нешто што останало било оваа слика.Легендата вели дека на сликата е дете чии родители изгореле во пожар.

Ја насликал уметник кој го посвоил детето. Недолго после тоа, му изгорело студиото, а детето избегало и повеќе никој го нема видено.Уште еден језив факт е дека ова не е единствено дело кое постои ширум светот, туку дека има и копии. Стотина луѓе пријавиле дека домовите им изгореле. Единствена работа која останала е токму сликата „Дете кое плаче“