ФОТО: Досега неоткриената љубов на познатиот македонски музичар!

Покрај големата љубов познатиот македонски музичар Васко Белески има уште една голема љубов за која неговите фанови се уште не се запознаени.

kla2

Дека маестро Белески е голем уметник нама збор, но она што нас не ни привлече особено внимание е овој клавир кој ни остави голем впечаток, а веруваме дека и пошироката јавност ќе биде воодушевена.

Имено, клавирот е минијатурен и е рачно изработен од страна на македонскиот музичар, што претставува вистинско уметничко дело и го прави вистински талент во многу други полиња.

kla1

Инаку, колку за потесетување Васко Белески е македонски музичар, менаџер и продуцент, моментално работи на големиот музички проект „Македоника“ кој ќе биде од хуман карактер, а собраните средства ќе бидат донирани за децата без родители, како и на оние на кој им е најпотребна помош.

Слушнете неколку композиции кои ќе бидат дел од хуманитарниот проект „МАкедоника“: