Украдени свети мошти од црква во Битола

На 18 мај околу 9.20 часот во битолската полиција, Н.Д.Ч.(39) од Битола пријавил дека во временскиот период од 11 до 18 мај непознат сторител извршил кражба од црквата „Св.Наум” лоцирана на ул.„Христо Христов”.

Крадецот одзел антимис со свети мошти од непроценлива вредност.